BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 28 April 2011

::pertemuaan & perpisahan::

asalamualaikum korg,....
mggu nie ak n tman2ku tmat exam 
pakat2 dok kemas la brang2 nie...
yang sdihnye bla igt2 blik ksah2 sdih dri sem ...
byangkn cemomoi...kakkeju...zatynyaring..kakmizacutee....n samisyah...asmaraa...acu..n iqa..
sedihhhh~
hahahha~ mula2 kmi2 mkn kfc..wahhhhh.......best2..


heheh~ posing2 smpaikan pkerja kfc tue snap kan pic nie..hakhakhakahaka....

nmpk x sapa yg sure over????sapa lagi artis kita la asma raa a.k.a yuna..dengan mulutnye...

nie mslah snap ye...bkn sbb kak miza xcmel ok....

nie kak jue...sdih sem nie last dgn kak jue..sblahnye ialah zaty ok....
hahahah skema je dua2 nie..diorg nie jln dua2 je taw dlm JJ nie..hahahhaaahh


nie cemomoi n samsiyah a.k.a siti nurhaliza...hahahaha
cemomoi a.k.a adibah nor,...(jgn mrah ye cemomoi)

n this yg tdung purple tue acu ....wahhhh smua posing2 bjet hnyat,.....
padahal bajet murah nie...sowie2... ><



tgk2 zaty nyanya..hahahha cemomoi lak tnjuk gg yg xcmel....


nie msa dpan padini...wahhh posing bgai beli je kt dlm padini  nie...kakakaka~hakikatnye tgk je

cmelkan ~ sweet sgt memory nie ak xkan lupa korg smua...sedihhh kak jue byak bg kami2 pngajaran n nasihat weiiiiii dah2 air mata nk kluar dh...ermmmmm sedih...~

bajet kan...last snap dpan cermin je....

tgk2 kak miza cute miut kan????hahahah~ hakikat dh nmpak yg snap xbtol....cmel je akk ak nie...
wahhh time nie jgk mkn aiskrim ramai2...

perpisahan & pertemuaan ....
sama2 sedihye....
seyess ak rindu saat nie....sdih sgt sem dpan akan buat hal msing2 kt tmpat sndri....
tempat prktikal lak lpas nie...minx2 ak lps sem nie dgn jayanya....amin...
doakan taw.....
ake bebye taw....mgkin ak akn lama xbt n3 bru mklum la dah cuti..hahahahhahah~ nice day smua....
tatata~

Thursday, 21 April 2011

:::kreatif & menarik:::

hello2 korg2 smua mngkin sudh thu...aku cma nk war2kan je...
Zed Zaidi & Natalia Mustafa Kamal 
hopefuly diorg kekal shingga akhir hyat....
yng uniknye....kisah cnta diorg ynag berknalan dengan bakal isterinya melalui facebook...ala...mukabuku...


kad kahwin zed zaidi

tada....nicekan.....unique jie rekaan nie...


kad kahwin zed zaidi

n this one also....
that all for this day...sweet dream ....muaxhh...dadaad~tatatta~
tq ;)

Monday, 18 April 2011

~:pekara yg menakutkan:~

asalamualaikum korg...
bru kjap td aku tkot sgt2 klau2 ak xbleh nk log in msok ak pye blog nie...
klau korg nk thu ak nie kira kaki cuai la....brg2,bnda2 yg pnting ak msti akn trlupa...
cthnye :wallet,password,hnfon,caje fon....dll
ermmm nk kta tua sgt aku nie xda la...yg aku tkot sgt td la...bleh plak ak trlupa username n password slamt bleh msok blik..hnggakan ak terclap msok emel org lain la....
jgn cte sapa2 taw....ak termasok emel hazelnut20@gmail....
n ak tertkar plak pssword org nie...cnfirm dy kna bt emel lain...
maaf ampun ye...ak enggak sngaja taw....
hahahahahahah~slamat la ak bleh msok blog ak blik
klau trlupa password sje xpe la..nie trlupa skali username...maka dgan geramnye ak mnekan keyboard tnpa blas ksihan...hahahahhah~
kejam je bunyi...slalu aku setkn dkt lapi ak nie...almaklum la slalu xlog out.....
alamak trcrita...hehe~ xpe ak ambil bnda nie sbgai pngjaran utk ak ...n korg2 ye....
ok la korg tkat nie sje ak mmpu coret2...
n caiyokkk2 tok exam paper khmis nie DATABASE....
asssssalaaamuaaalaaaiiiiiikummmmmmm .......tata~
tq :p

Sunday, 17 April 2011

::mggu exam::

assalamualaikum korg smua...
hari nie ak dgn smua bdk rmah bertngkus lmus (dlm erti kata lain stdy last2 minit )
yela..org lain time stdy week stdy yg kmi2 nie time cuti hri mggu stdy ...kiranya isnin smua pkat ada paper la..
esk aku akan bertngkus lmus la utuk brjuang dimedan perang..
2mggu ak akan berperang ...
schedule ak isnin n khmis ada paper..
isnin (esk)=OOP(object orinted programming)
khamis =DATABASE SYSTEM
mggu strusnya pon sma jgk...
isnin=INTERNET SERVICE
khmis =OS(open source)
aku sure smua plik kan?????????
mahu xnye ...ak kira stdy hard la nie -.-
hakikatnye.....stdy blog,fb,twitter,tagged........
pe pon ak xnk repeat ok...doa2kn ak k.......
sem nie doa2kanaku dpat 3.0 kats ok.....
amin.......
bubye smua ak cauu dlu...dadadadad~
asalamualaikum....tq :))

Saturday, 16 April 2011

best e-novel

assalamualaikum smua......rsa nye n3 kali nie xbanyak la kot...ak nk cte tntang e-novel yang ak nk promote nie...e-novel nie ak mula mngikuti dri awal thun 2011...ak just nk berkongsi sje..
hahahha nice gilerrr la....ak pon rsa xsaba2 nk thu next n3 stiap hari...
suami yang ku benci....
skrg sdang episod ke 53...
yg nie ak paparkan link dua..klik la ye,,...
e-novel berunsur romantik komedi
antara watak:uwais ukasyah
:hannah maryam
:fawas aiman
:baqisyah suffiya
watak tambahan:mak cik sarimah
:tok ayah dan byak lg la
secara ringkas yang dpat ak rungkaikn dlan e-novel ini ialah
uwais ialah seorang penjual burger dan terpaksa berkhwin dgn seorg anak hartawan iaitu hannah maryam
tujuan hannah maryam trima hanya kerana harta yang tok ayah ada....
pelbagai kejadian berlaku...korg baca sndri la ye..
ak jmin korg gelak sorg2



antara pic2 yang mnjd wtak dlm e-novel ini...










last ak promote nie ye....bkak link yg aku kasi taw...
menarik sgt crita ini shinggakan watak dlm e-novel nie sakan wjud 
ditambah lgi dgn adanya facebook stiap wtak yg dihidupkan
e-man sufi ialah penulis e-novel ini...
tq krana mghabiskan mmbca n3 ak kali ini...
bubye smua.....
o.O

Thursday, 14 April 2011

::perkara yang mengejutkan ::

asalamualaikum ,rasa2nye smua sdah thu perkara nie...
gempak jgak rakyat malaysia nie...
kluar diberita lagi..mgkin korg smua xrsa bnda nie pnting...
scra am nye..mmg bnda nie nmpak mcm simple je ...tp ksannye mgkin memudaratkan kita sndri..
ak da terbca dlam blog empunya nie ...bnda ini dibuat dri bhan kimia ..
stahu ak bhan kimia bkan merosakkan diri kita kan??
wlaupon bnda nie dikatakan lbih sdap dri yg asli...
korg smua msti trtya2 kan bnda apakah yg ak cuba smpaikan kan????
tada!!!!!!!telur ...
=
=
=
=
=
=
.
.
.
.






Jom kita lihat bagaimana Telur Tiruan China dibuat?




Bahan-Bahan Untuk Membuat Telur Tiruan:
  1. Glucolactone
  2. Asid Benzoic
  3. Kalsium Klorida
  4. Selulosa
  5. Alum
  6. Asid Amino
  7. Pewarna Makanan
  8. Sodium alginate
  9. Gelatin

Nombor 1 : ‘Magic Water’ yang mengandungi Kalsium Klorida + Pewarna Makanan = Untuk telur kuning
Nombor 2 : ‘Magic Water’ yang mengandungi Kalsium Klorida tanpa pewarna makanan = Putih telur
Nombor 3 : Acuan untuk putih telur dan kuning telur
Nombor 4 : Acuan untuk kuning telur


Step 1
Telur kuning dihasilkan daripada bancuhan Kalsium Kloride,air dan beberapa bahan kimia yang lain (‘Magic Water’) dan pewarna makanan ditambah untuk hasilkan warna kuning. Bancuhan tadi dimasukkan kedalam acuan (4) sebanyak 2/3 daripada isipadu acuan (4) tadi.


Step 2
Lepas telur kuning tadi dah beku keluar kan dan masukkan ke dalam acuan (3). Bahagian acuan (3) tadi dicelupkan kedalam bekas yang mengandungi Kalsium Klorida, air dan beberapa bahan kimia yang lain (‘Magic Water’) untuk menghasilkan lapisan putih telur. Biarkan telur selama 1jam untuk membeku dan telur boleh dibasuh selepas itu.


Step 3
Dengan menggunakan benang, telur yang tadinya dah membeku direndam dalam larutan parafin. Yang ni untuk proses membentuk cengkerang telur.

Dan ini hasilnya tapi telur tiruan ini dikatakan lebih mudah pecah berbanding dengan telur ayam biasa tu.Tapi kalau dari segi rupa memang saling tak tumpah. Rasanya pon lebih sedap dari telur ayam sebenar dan rasa sedap inilah punca keracunan makanan.











Cara mengenal telur tiruan:
*Selepas telur dipecahkan, putih telur dan kuning telur akan segera bercampur.
*Cangkerang telur tiruan agak berkilat berbanding telur sebenar, tetapi tidak begitu ketara.
*Apabila disentuh dengan tangan, ia terasa agak kasar berbanding telur sebenar.
*Apabila telur tiruan digoncang ia akan berbunyi kerana air berlebihan daripada bahan pepejal.
*Telur sebenar agak berbau seperti daging mentah.
*Ketuk-ketuk sedikit telur itu. Telur sebenar berbunyi lebih rapuh berbanding telur tiruan.
*Selepas memecahkan telur tiruan, kuning telur dan putih telur akan cair bersama. Ini disebabkan kuning telur dan putih telur dihasilkan daripada bahan mentah yang sama.
*Ketika menggoreng telur tiruan, kuning telur akan mengembang tanpa disentuh.
Telur adalah sumber protein yang murah dan dimakan oleh penduduk Malaysia. Memandangkan ia merupakan makanan kegemaran ramai, Persatuan Pengguna Pulau Pinang menggesa pihak berkuasa supaya menjalankan siasatan dengan segera berhubung isu telur tiruan ini.
Tambahan pula, telur tiruan mungkin mengandungi gelatin yang Haram dimakan oleh orang Islam.

hasil kerja subhikarim

first at all,dah lama rasanye ak xtulis n3...
ak mula mencari photo wedding yg out door utk mini project ak...dalam mncari ak trjmpa dngan nice pic nie..pe lagi ak search la dari mne diorang dpt mngabdikan kenangan dlm bntuk snap pic ..aku dpt byk jgk blog org yg pndai photoshot tp rsanye subhikarim pye karya btol2 bt ak jtuh hati...
ermmm dengan mood tghri ,ak sbnarnye dah lma nk abload pic nie..nk kongsi sama2 dengan korang ...
nice kan pic nie ...hasil karya 
Subhi Karim Fine Art Wedding Photography
salah satu pic yg nice la....antara nabila&farid 
time nie diorng  pre-wedding photography session
nice sgt2..time wedding lg la nice...korng tgk la ye...




antara yang trut mggunaakn hsil kerja subhikarim ini ialah tidak lain tdak bkn adik perempuan cat farish..


that all la...klau rsa2 nk try photograpy subhikarim nie korng try2 la cntact tuan pye bdan ye...
Email: subhikarim@gmail.com | Facebook : Subhi Karim | Follow me on Twitter : @subhikarim
tq ;)nice day